Четвер, 25.04.2024, 07:14
Вітаю Вас Гість | RSS

Селищенська гімназія Вирівської сільської ради

.. Права дитини
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 39
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Грудень » 26 » Cемінар вчителів, які викладають курс "Українознавство"
13:24
Cемінар вчителів, які викладають курс "Українознавство"

На базі Селищенської ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся семінар для вчителів, які викладають курс «Українознавство», (народознавство) з теми «Формування українознавчого компоненту в навчально-виховній діяльності закладу».

Зустріч у закладі розпочалася ранковим колом, згодом усім учасникам семінару запропонували сформулювати очікувані результати, відобразити на символічних вареничках у макітрі, оскільки захід проходив напередодні  православного свята – Андрія Первозванного. 

Світлана Вікторівна Величко, учитель української мови та літератури презентувала урок-ярмарок у 6 класі. Учні ярмаркували, демонструючи знання з теми «Іменник». Присутні вчителі були у захваті від цікавої форми проведення, у ході якого було використано різні форми роботи учнів на уроці, а також – цікавого, змістовного матеріалу.

Методист районного методичного кабінету Гаврилюк Світлана Іванівна акцентувала увагу присутніх на основних завданнях викладання курсу «Українознавство» (народознавство) в закладах загальної середньої освіти, інтеграції  українознавства  з історією України, географією, українською мовою і літературою та іншими предметами.

У роботі семінару взяла участь вчитель Сарненської гімназії Мацкова Леся Петрівна, яка поділилася своїми напрацюваннями, досвідом з краєзнавчо-дослідницької роботи, якою захоплюється разом зі своїми вихованцями, формуючи у них ціннісні ставлення до рідного краю, до Батьківщини. Леся Петрівна віддана педагогічній праці,  своїми напрацюваннями зацікавила усіх присутніх.

На закінчення семінару усі учасники мали можливість почути старовинні пісні, побачити інсценізацію народних обрядів побувати на Андріївських вечорницях, які організувала Мельник Тетяна Федорівна, вчитель української мови та літератури разом зі своїми вихованцями.

Усі присутні учасники семінару щиро вдячні організаторам  та адміністрації закладу за змістовний та належно організований семінар.

Думаймо про Україну, будьмо її патріотами не на словах, а у справах та вчинках. Дбаймо про формування національної самосвідомості підростаючого покоління, бо це – нелегка, однак вкрай необхідна справа. А інтегрований курс «Українознавство» сприяє цьому.

 

Переглядів: 465 | Додав: Арчи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz